duminică, 27 august 2017

Sfaturi de specialitate de la www.proiectari.md. Greșeli des întâlnite la termoizolarea locuințelor


Termoizolarea este un proces esențial în construirea casei tale. O locuință termoizolată corespunzător va preveni pierderile de căldură și va reduce semnificativ costul facturilor la încălzire, menținând la interior, indiferent de sezon, o temperatură confortabilă pentru locuitori. Dar pentru ca lucrurile să decurgă conform așteptărilor, asigură-te că termoizolația îndeplinește condițiile de calitate, atât din punct de vedere al materialului, cât și al instalării acesteia.
Indiferent de tipul sau de dimensiunile clădirilor, acestea pierd cea mai mare cantitate de căldură prin pereți. Conform specialiștilor, la nivelul pereților care nu sunt termoizolați se pierde aproximativ 40% din căldură. De asemenea, căldura se mai pierde și prin acoperiș, aproximativ 20%; prin sistemul de ventilație, aproximativ 15%; prin geamuri și uși 15%; prin pivnițe și podele, aproximativ 10%.
 
În ceea ce privește materialele care pot fi utilizate, acestea se găsesc în comerț într-o mare varietate, în funcție de preferințe, buget și necesități. Înainte de a face alegerea potrivită pentru locuința ta, informează-te corespunzător cu privire la caracteristicile, avantajele și dezavantajele acestora. Totodată, pentru a te bucura de beneficiile unei termoizolații de calitate, evită cele mai frecvent întâlnite greșeli.
Polistirenul corespunzător
Una dintre cele mai întâlnite greșeli la realizarea termoizolațiilor este utilizarea greșită a polistirenului. Acesta este de două tipuri și anume polistirenul expandat și extrudat, fiecare având caracteristici diferite.
Polistirenul expandat este recomandat pentru termoizolația exterioară, interioară și cea a mansardelor. Acesta are o structură celulară deschisă, ceea ce îi permite să „respire”, fiind permeabil la vapori, are stabilitate termică, nu își pierde proprietățile termoizolante în condiții de umezeală, absorbția de apă este redusă.
Polistirenul extrudat este recomandat pentru izolarea soclurilor, izolarea fundațiilor și a pereților subsolului, a teraselor și a acoperișurilor, izolarea pardoselilor interioare și exterioare. Acest tip de polistiren are o structură celulară închisă, nu are permeabilitate la vapori și nu absoarbe umiditatea, are o rezistență la șoc superioară, rezistență la transfer termic.
Ambele materiale trebuie utilizate doar conform recomandărilor, pentru a evita apariția unor probleme serioase, în timp.

Mai multe articole utile:
https://www.proiectari.md/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu

www.proiectari.md - Companie de Proiectare