miercuri, 2 august 2017

Stilul Vintage sau Shabby-Chic? Ce sa fie oare?

Remarcam frecvent ca se face o confuzie intre cele doua stiluri: Vintage si Shabby-Chic. Drept urmare ne-am propus sa revenim asupra acestor cautate si solicitate 🙂 stiluri si sa va oferim cateva elemente caracteristice pentru fiecare. Va v-a fi astfel mai usor sa le deosebiti si sa obtineti totodata, ambianta dorita.

Stilul Vintage sau Shabby-Chic – scurta comparatie


Vintage inseamna calitate si personalitate
Cuvantul vintage induce in primul rand ideea de obiecte de calitate, care au o anumita varsta, ce nu le demodeaza, ci le face mult mai pretioase.Piesele de mobilier in stil vintage se caracterizeaza in primul rand prin masivitate si calitate. Fiecare piesa de mobilier are propria personalitate, pe care o emana inca de primul impact vizual. Obiectele vintage sunt, de asemenea, incarcate de emotie, povesti si istorie indepartata, insa atat de prezenta. Cum recunosti obiectele vintage
In ceea ce priveste obiectele de decor in stil vintage, acestea vin intr-o gama extrem de variata. Ele pot fi aparate radio vechi, casetofoane, rame, tablouri vechi, sfesnice, canapele si perne din anii ’50 sau ’60, seturi de ceai vechi sau, de ce nu, o colectie de viniluri.Cel mai important lucru insa este acela de a fi capabil sa faci diferenta intre vintage si retro, stiluri care astazi se confunda foarte usor, deoarece multi producatori decid sa creeze obiecte de epoca, bazate insa pe modele actuale. Cu toate acestea, nu este nimic gresit, sa incluzi de exemplu, in camera de zi, elemente vintage cu elemente retro, precum trunchiuri de copaci cu lampi de cristal sau candelabre impunatoare, de acum 20 sau 30 de ani.Stilul vintage a devenit din ce in ce mai popular in decorul caselor. Eleganta si incarcatura emotionala pe care o poarta acest stil sunt de neegalat si uimitoare. Totodata, aceste elemente fac din stilul vintage unul fermecator, in fata caruia cu greu reusesti sa rezisti.
Shabby-Chic este suav si feminin
Stilul Shabby Chic este un stil de decorare feminine am spune noi, cu accesorii vintage, culori pastelate si mobila confortabila. Casele celor pasionati de acest stil sunt decorate cu fete de masa din dantela, materiale usoare cu imprimeuri florale, mobilier pictat manual, perdele matasoase si vaze cu flori proaspete.Florile proaspete arata minunat, iar aromele delicate ale lumanarilor parfumate umplu camerele, conferind o atmofera calda si confortabila, ideala pentru persoanele visatoare.Stilul Shabby Chic nu este un stil foarte bine definit, ci un amestec de elegant si vechi, accesorii straluctioare si mese pictate, covoare moi si dantela vintage.Acest stil provine din Marea Britanie, mai exact din casele de la tara ale Marii Britanii si aminteste de o casa veche la sat, in care mobilierul este de buna calitate, insa uzat odata cu trecerea anilor.Ideea pe care se bazeaza acest stil este combinarea armonioasa de piese de mobilier, culori si textile, pentru a obtine un aspect vechi, dar deloc ieftin.In final, daca esti o romantica incurabila, o modernista convinsa sau captiva in anii ’80, acest stil va fi pe gustul tau cu siguranta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu

www.proiectari.md - Companie de Proiectare