Bazeaza-te pe arhitect si pe firma de constructii, dar fii informat
In cazul in care ai contractat cu un arhitect si apoi o firma de constructii care sa se ocupe integral de proiect, vei primi sugestii privind materialele potrivite pentru dorintele si proiectul tau. Trebuie sa te asiguri insa ca si tu cunosti toate detaliile legate de materialele care formeaza baza casei tale - fundatia, zidaria, acoperisul, instalatiile. Studiaza si tu tipurile de materiale de constructii, calitatile si proprietatile lor, inclusiv costurile. Discuta-le in detaliu cu specialistii pentru a alege impreuna, in cunostinta de cauza, optiunea potrivita pentru casa ta.
Cum alegi magazinul de unde sa cumperi materialele?
Intereseaza-te in mai multe locuri despre serviciile si preturile pe care le poti obtine. Un prim criteriu de alegere este cel al proximitatii, deoarece cu cat depozitul se afla mai aproape de santierul tau, cu atat te poti astepta la costuri de transport mai mici. Totusi, transportul nu se face mereu de la depozit, materialele fiind livrate direct la santier si din alte locatii - fabrici sau depozite centrale.
Depozitele ofera o serie de servicii, ce pot fi atat utile la santier cat si eficiente economic. Intereseaza-te cu atentie despre disponibilitatea materialelor dorite, preturi si discount-uri, dar si despre facilitatile de transport - in transe sau nu, cu masini cu macara sau nu - si alte servicii pe care depozitele ti le pot oferi.
Trebuie sa fii atent la detalii atunci cand cumperi materiale de constructie
Iarasi este important sa ai referinte pozitive despre depozitul sau magazinul de la care achizitionezi materialele sau sa ai o recomandare de la cineva care deja si-a pastrat materialele printr-un sistem de custodie. Cu cat mentii mai mult contactul cu seful de depozit sau de magazin, cu atat e mai bine, mai ales inainte sa ridici materialele. Pentru ca trebuie semnat un contract de custodie pentru materialele pe care le vei cumpara, trebuie sa fii foarte atent la toate clauzele si la toate detaliile acestuia.
Alegerea materialelor este esentiala pentru calitatea casei tale. Iar alegerea magazinului de unde vei cumpara aceste materiale este esentiala pentru costurile si eficienta operationala a lucrului pe santierul casei tale.
2. Depozitarea materialelor de constructie
Sfaturile de mai jos sunt aplicabile in cazul in care iti construiesti o casa in regim propriu sau printr-o firma de constructii care te lasa sa iti cumperi singur materialele. Ideal ar fi ca toate materialele sa fie cumparate progresiv, pe masura nevoilor, lucru care ar trebui sa iti fie comunicat de catre dirigintele de santier si de catre proiectant. Sunt totusi situatii cand poti cumpara materiale, chiar daca nu ai nevoie in acel moment de ele. Avantajul cand iti cumperi singur materialele este ca le poti alege dupa calitatea lor, facand un mix optim intre buget si calitate. In plus, poti beneficia direct si de diversele promotii ale magazinelor si depozitelor de materiale de constructii.
Ce fac in cazul in care am cumparat materiale, dar nu a venit momentul sa le folosesc?
Depozitarea pe terenul tau - care este totusi de evitat
In cazul in care esti obligat sa iti depozitezi materialele pe santier, trebuie sa ai grija ca sunt fie intr-un container, fie intr-un fel de depozit, protejate. Daca perioada dintre cumparare si folosire va fi lunga, iar vremea nefavorabila, risti ca materialele sa-si piarda proprietatile si chiar garantia daca nu sunt pastrate corespunzator. De exemplu, fierul poate rugini, lemnul poate mucegai si tot asa, iar in momentul in care vei avea nevoie de materiale, va trebui sa inocuiesti o parte dintre ele.
Depozitarea la magazin
In cazul in care nu ai unde sa le depozitezi, iar magazinul sau depozitul poate sa iti ofere un asemenea serviciu, iti recomandam sa cumperi materialele prin custodie - platesti cu banii jos materialele, iar compania ti le depoziteaza pana in momentul in care ai nevoie de ele. Aceasta optiune iti va pastra materialele „ca noi”, avand in vedere ca vor fi depozitate in aceleasi conditii in care sunt si cele tinut spre vanzare, inclusiv la aceleasi conditii comerciale.
3. De ce caramida este un material de constructie recomandat?
Argumentele in favoarea constructiilor de caramida sunt multe, insa vom detalia doar cinci dintre acestea.
Caramida este facuta din materiale naturale. Caramida se face din argila, unul dintre cele mai raspandite materiale de pe Pamant. Apoi este arsa intr-un cuptor la peste 800 de grade Celsius.
Caramida rezista in timp. Utilizate in Orientul Apropiat si India acum peste 5000 de ani, constructiile din caramida au ajuns la egipteni, la romani si mai aproape de zilele noastre au devenit materialul preferat in construirea caselor. In plus, caramizile de astazi sunt supuse unor procese de fabricatie cu standarde extrem de riguroase, ceea ce rezulta intr-un produs final mult mai performant decat caramizile cladirilor antice care inca rezista.
Caramida este un material de constructii accesibil. Cand alegi caramida pentru constructia casei, decizi pentru aproximativ 5% din costul total al investitiei.
Caramida este eficienta energetic in mod natural. Caramida este un material de constructie cu proprietati de „masa termica” exceptionala. Masa termica este abilitatea materialelor grele si dense de a retine caldura si apoi a o elibera incet. Asta inseamna ca in lunile de vara caramida se mentine racoroasa in cea mai calda perioada a zilei. Iar in timpul iernii, zidurile de caramide stocheaza caldura casei si o elibereaza in interiorul camerei. Niciun alt material de constructie nu are masa termica pe care o are caramida, acest atribut fiind cunoscut de sute de ani.
Caramida este cel mai sustenabil material de constructie „verde”. Avand in vedere impactul pe care cladirile il au asupra consumului de energie si deci asupra mediului, caramida ar trebui sa faca parte din orice strategie de constructie ecologica. De ce? Pentru ca este facuta din ingrediente 100% naturale, poate fi reciclata in nenumarate moduri iar pierderile sunt mai mici decat la orice alt material de constructie. Peste 80% dintre producatorii de caramida refolosesc resturile ramase dupa ardere si le transforma in alte produse.
4. Dezavantajele caramizii ca material de constructie
Caramida are, desigur, si cateva dezavantaje, insa majoritatea nu sunt intalnite la sistemul Porotherm gandit de Wienerberger. Este bine sa le cunoastem totusi.
Caramida are un timp de executie a fundatiei si zidariei mai lung decat alte materiale.
Modificarea ulterioara a compartimentarii camerelor intr-o casa din zidarie portanta este limitata de structura de rezistenta a acestora. Deoarece majoritatea peretilor casei au rol structural.
Structura unei case din zidarie portanta este dictata de regimul seismic al amplasamentului, astfel incat zonele cu seismicitate ridicata impun o densitate ridicata de pereti structurali si limitari in regimul de inaltime.
5. Sistemul complet de zidarie ceramica Porotherm de la Wienerberger
Cum precizam mai sus, caramida originala Porotherm de la Wienerberger reuseste sa elimine majoritatea dezavantajelor caramizii prin calitatile propriu-zise ale produselor, dar mai ales prin utilizarea intregului sistem de zidarie Porotherm.
Avantajele caramizii si sistemului Porotherm de la Wienerberger
Timp mai mic de executie, datorita modului de imbinare a intregului sistem de zidarie Porotherm: blocuri ceramice, mortare, buiandrugi, plansee ceramice.
Rezistenta sporita la cutremur, prin gama de blocuri ceramice “STh” din gama TermoExpert..
Posibilitatea utilizarii sortimentelor de blocuri ceramice de tip jumatate sau treimi fractionate la teserea zidariei, fapt ce reduce timpul de executie si deseurile din sparturi de santier.
Un confort interior de exceptie. Casele construite cu sistemul de zidarie Porotherm sunt excelent izolate fonic si termic, atat datorita caracteristicilor blocurilor ceramice, cat si celorlate elemente de constructie: buiandrugi, plansee ceramice, mortar termoizolant. Datorita caramizilor Porotherm, peretii „respira” prin porii blocurilor ceramice, astfel incat atmosfera in casa va fi mereu placuta si nu se va acumula umezeala sub tencuiala.
O performanta termica foarte buna este data de blocurile ceramice Porotherm STh impreuna cu mortarul termoizolant Porotherm TM.
Doar caramida Porotherm fabricata de Wienerberger este cea originala
Exista numeroase caramizi cu goluri verticale in piata recomandate drept „caramizi tip Porotherm”. Caramida originala Porotherm este produsa doar de Wienerberger si este rezultatul unui proces indelung de perfectionare a caramizilor cu goluri verticale, in urma a peste 195 de ani de Inovatie in constructii.
Caramida ca material de constructie iti va oferi casa pe care ti-o doresti
In final, decizia materialelor de constructie pe care le vei folosi iti apartine doar tie dupa ce te-ai consultat, evident, cu arhitectul si structuristul. Cel mai important lucru de retinut este insa ca daca iti doresti o casa in care familia ta sa traiasca sanatos, pentru mai multe generatii, poate chiar peste 100 de ani, caramida este cea mai buna optiune. Sa construiesti o casa este un proces dificil si costisitor, dar tocmai de aceea merita sa o faci asa cum trebuie. Pentru ca, probabil o data in viata iti faci o casa si trebuie sa fii sigur ca ai construit-o solida si eficienta energetic, ca sa iti aduca economii ulterioare. Mai este bine de stiut ca din 2020, odata cu Directiva 31/2010 a Uniunii Europene, toate casele nou construite vor trebui sa aiba un consum de energie aproape egal cu zero.
Surse si experiente
www.proiectari.md
proiectari.freewb.ro
http://serexmoldova.blogspot.md/
Blog Inrudit cu www.proiectari.md Site galerie cu vinzare unde sunt expuse cu titlu de prezentare 600 proiecte de case gata,proiecte de casa cu parter,proiecte de casa cu etaj,proiecte de casa cu mansarda etc
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
www.proiectari.md - Companie de Proiectare
Arhivă blog
-
►
2024
(55)
- ► septembrie (4)
-
►
2023
(229)
- ► septembrie (30)
-
▼
2016
(109)
- ► septembrie (10)
-
▼
ianuarie
(21)
- In goana dupa inspiratie - www.proiectari.md
- Cum sa iti construiesti casa - www.proiectari.md
- Cum să îţi amenajezi casa cu un buget redus de la ...
- Sfaturi simple pentru o gradina frumoasa
- 10 sfaturi practice pentru o grădină mai frumoasă
- Cum să avem o grădină frumoasă
- Cum aleg materialele de constructie
- Alegerea materialelor de constructie. Cand, cum si...
- Prezentare Servicii www.proiectari.md de la Serex ...
- Colectie talente dumnezeesti a arhitectilor cu "re...
- Inca un proiect gata de la www.proiectari.md
- Peste 200 Consultatii gratis doar in luna decembri...
- Felicitare sarbatori de iarna de la www.proiectari.md
- Sfaturi pentru o casa de vis de la www.proiectari.md
- Prezentarea arhitecturala animata a complexului di...
- Nou! Gradina pe fatada oricarui proiect din colect...
- Solutii pentru izolare termica a unei constructii
- Bloc de perete (fortan)
- Design apartament.Reconstructie de la www.proiecta...
- Prezentare arhitecturala animata
- Construim corect cu Serex Moldova
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu