Creați o suprafață personalizata care sa aduca caldura in bucataria dvs
Indiferent dacă sunteți un superfan al blatului în cascadă și credeți că transformă insulele de bucătărie în puncte focale frumoase din piatră naturală sau le urăști și simți că sunt practic versiunea contemporană de bucătărie a chefinului, nu se poate nega că vedem peste tot insule de bucătărie în cascadă. Când vine vorba de concentrarea asupra designului ideal al blatului de bucătărie, sunt multe de luat în considerare – pretul in primul rind,care trebuie luat in considerare in primul rind inainte de a apasa pe tragaci. Am întrebat arhitectul Proiectari.md despre dedesubturile blaturilor cu cascadă pentru a determina dacă sunteți genul de proprietar care ar trebui să opteze pentru acest design popular de bucătărie.
Ce este un blat în cascadă?
Blaturile cu cascadă arată ca niște blaturi care au uitat să se oprească la margine. În loc să se termine acolo unde sunt picioarele sau părțile de susținere ale blatului, acestea par să se precipite în cascadă peste partea insulei și pe podea. Acest efect al conceptului de design de blat în cascadă este ceea ce îi câștigă numele: blatul pare să aibă un flux continuu de la suprafața orizontală către laturile verticale, creând efectul de „cădere” al unei cascade. Acest element de design funcționează pe o multitudine de materiale, fie că aveți un blat cu cascadă de granit, un blat cu cascadă de cuarț, un blat cu cascadă de marmură albă sau chiar oțel inoxidabil.
„Marcginile tradiționale ale blatului se opresc acolo unde se termină structura de dedesubt”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „Materialul folosit pentru suprafața orizontală a blatului cu cascadă este folosit și pentru capete, care se întorc vertical pentru a întâlni podeaua, creând un efect vizual fără sudură și dramatic.”
Care sunt avantajele blaturilor cu cascadă?
Credeți sau nu, există un argument de funcționalitate pentru blatul cu cascadă.
„În general, un blat în cascadă îmbunătățește durabilitatea unei insule, peninsulă sau capătul unui dulap de bază, deoarece de obicei acoperă structura din lemn cu un material mai rezistent, cum ar fi piatra sau cuarțul”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „Multe materiale de blat sunt ușor de curățat și sunt mai puțin probabil să fie deteriorate definitiv de zgârieturi de pantofi, aspiratoare și copii care se joacă în apropiere decât un material din lemn moale.”
Dar motivul principal pentru a încorpora un blat în cascadă este adesea estetic, mai ales atunci când un proprietar de casă își propune să creeze o caracteristică de bucătărie relativ minimalistă, care încă provoacă ooh și ahs. Arhitectul Secu Ion, arhitect Proiectari.md consideră că elementul de design poate oferi un aspect mai atent și mai sofisticat decât alternativa clasică a insulei de bucătărie: „O margine de cascadă poate crea o oprire vizuală a zonei de bucătărie, care este mai elegantă și mai considerată decât marginea expusă a bucătăriei. o bază de cabinet”, spune ea.
Care sunt dezavantajele blaturilor cu cascadă?
Dacă vă uitați la o bucătărie sau o baie mică, adăugarea unui blat în cascadă ar putea face să se simtă înăbușit într-o zonă în care fiecare metru pătrat contează - mai ales dacă planurile dvs. pentru spațiul includ scaune de bar.
„Dacă faceți o surplomă pentru scaune, panourile laterale de pe o cascadă vor crește prezența și volumul insulei”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. El observă că un astfel de aspect se potrivește bine într-un spațiu mai mare care poate face față proporțiilor, dar consideră că un apartament sau un spațiu la scară mai mică „ar beneficia de aspectul mai ușor și mai aerisit al unui blat simplu și a unei surplosime”.
O altă problemă care vă poate descuraja să optați pentru un blat în cascadă este că închideți cel puțin o parte a structurii blatului. „Îmi împiedică folosirea capetelor pentru depozitare suplimentară sau locuri suplimentare în bar”, Secu Ion, arhitect Proiectari.md. Adesea, cea mai mare problemă pe care o au proprietarii de case cu blaturile în cascadă este prețul lor.
Cu cât este mai scump blatul cu cascadă?
Sunt suficient de scumpe încât veți observa diferența dintre acest stil și blatul clasic chiar înainte de a lucra la costul materialului pe care îl veți folosi. „Există o suprafață mai mare și cumpărați și mai multă forță de muncă de instalat”, Secu Ion, arhitect Proiectari.md. Secu Ion, le spune proprietarilor de case să se aștepte la o taxă suplimentară semnificativă. „Pe lângă costul materialului, forța de muncă pentru a instala o margine de cascadă cu o mitră simplă în zona Chisinau este de aproximativ 150 USD pe m2”, adaugă el.
Care este cea mai bună piatră pentru un blat în cascadă?
Din fericire, puteți face un blat în cascadă din aproape orice material de blat, inclusiv porțelan, lemn, piatră, cuarț, beton sau plastic. Principala preocupare este să vă asigurați că părțile laterale se potrivesc cu partea superioară într-un mod care să nu arunce întregul punct al esteticii cascadei. „De obicei, este mai ușor să potriviți nervurile folosind un material fabricat, cum ar fi porțelanul sau cuarțul”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md
Un alt factor crucial este pentru ce veți folosi blatul: „Dacă acest blat este amplasat într-o bucătărie și durabilitatea este o preocupare principală, cuarțul, porțelanul și anumite pietre pot fi cea mai bună alegere”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „Dacă acest blat este un birou, lemnul sau marmura pot fi luate în considerare.”
În cele din urmă, te-ai putea descurca cu orice material care pare să curgă ca o singură bucată, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „Blaturile cu cascadă nu trebuie să fie din piatră, deși se recomandă în general o suprafață dură, ușor de curățat”, spune el.
Care sunt cele mai bune spații pentru blaturile cu cascadă?
Deși majoritatea oamenilor se gândesc la insulele cu cascadă în bucătăriile moderne, acest element popular al stilului contemporan - cum ar fi un spătar - nu trebuie să fie limitat la locul în care gătiți sau mâncați.
„Blaturile cu cascadă pot fi implementate oriunde aveți dulapuri personalizate sau încorporate, cum ar fi băi”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „Arata cel mai bine pe insule și dulapuri de capăt unde nu există un perete care să captureze capătul unui dulap.”
Sunt o alegere populară și pentru birourile cu înclinare modernă acum, notează Secu Ion, arhitect Proiectari.md, indicând piese precum birourile și consolele de la intrare ca fiind ideale pentru alegerea designului. Funcționează cel mai bine în spații mari și deschise, cum ar fi o mansardă sau o zonă de living în plan deschis. S-ar putea să aibă o atracție deosebită pentru cei care iubesc „liniile curate, profilurile italiene și de la mijlocul secolului”,
Dacă sunteți în căutarea unor idei de design pur tradițional, atunci blaturile cu cascadă probabil nu sunt pentru dvs.
Ce trebuie să iau în considerare înainte de a pune un blat în cascadă?
În afară de cheltuieli și în ce cameră să-l instalați, ar trebui să vă gândiți cum se va potrivi blatul cu cascadă cu decorul actual al casei dvs.: se va integra bine un blat cu cascadă din oțel inoxidabil cu o bucătărie altfel albă?
„Trebuie să luați în considerare culoarea sau modelul materialului blatului în raport cu dulapurile și, de asemenea, cu materialul podelei, deoarece acestea vor fi lipite unele de altele”, Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „Recomand întotdeauna să luăm mostre și să vedeți toate materialele unul lângă celălalt. Nu vrei să te îndrăgostești de un blat doar pentru ca acesta să se bată cu podeaua ta!”
De asemenea, veți dori să vă asigurați că toate caracteristicile suplimentare pe care le includeți cu blatul în cascadă sunt ușor de curățat și funcționează bine cu esența conceptului în primul rând: flux neîntrerupt. „Dacă materialul utilizat necesită un etanșant, partea superioară și părțile laterale trebuie sigilate în același mod la instalare”, „Trebuie să fie sigilat pentru a se asigura că finisajul este continuu și este cu adevărat o cascadă”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md
Caracteristicile de funcționalitate complicate trebuie luate în considerare cu atenție pentru a nu perturba fluxul fără întreruperi a contorului de cascadă. „Puteți instala o chiuvetă pe blat”, „O chiuvetă subtop este o necesitate!”
Pot instala singur un blat în cascadă?
Blaturile cu cascadă pot suna simple în concept, dar nu vă lăsați păcăliți de aspectul minimalist: acesta nu este un proiect de design interior DIY. Deci, dacă sunteți în căutarea unui hobby pentru îmbunătățirea casei de weekend, probabil că acesta nu este.
„Acesta nu este ceva ce poți face singur”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „Va trebui să obțineți materialul dintr-un magazin de blat sau dintr-o curte de piatră, care va șablona și va tăia materialul pentru a se potrivi exact cu dimensiunile dulapului dvs. Instalarea poate fi, de asemenea, dificilă și necesită mai multe persoane pentru a pune suprafața pe loc.” Sau, după cum spuneSecu Ion, arhitect Proiectari.md: „Orice proiect care implică piatră sau margini cu oglindă necesită un producător profesionist”.
Cum întrețin blatul în cascadă?
Cele mai multe dintre aceleași reguli de întreținere în jurul unui blat obișnuit se aplică și unui blat în cascadă, cum ar fi utilizarea unei rutine de îngrijire adecvată materialului și etanșarea corectă a acestuia. „Dacă materialul necesită reetanșare de rutină, poate să nu fie necesar să resigilate capetele la fel de des ca partea superioară, deoarece acestea nu vor primi la fel de multă uzură”, notează Secu Ion, arhitect Proiectari.md.
Deși blaturile cu cascadă sunt cunoscute pentru durabilitatea lor, nu este o scuză pentru a le trata cu un abandon imprudent. „În general, un blat în cascadă nu este mai rezistent decât un blat obișnuit, așa că le-aș trata în același mod”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md.
Dacă blatul dvs. în cascadă suferă deteriorări grave, este posibil să îl puteți petici cu un material epoxidic care se potrivește blatului dvs., dar, după cum avertizează LaBoda, „după ce daunele au fost reparate, zona înconjurătoare va trebui resigilată dacă este piatră sau relustruită. dacă este un material proiectat”, spune el. „Va fi ușor să obțineți un finisaj consistent atunci când resigilati piatra naturală, dar mai dificil să lustruiți un material proiectat și să obțineți un finisaj uniform, asemănător fabricii.”
Contactați reprezentanții furnizorului de la care ați achiziționat inițial materialul cât mai curând posibil dacă întâlniți o fisură sau un alt defect, deoarece astfel de probleme sunt adesea create în timpul procesului de instalare. „Există adesea o garanție sau cel puțin un plan de reparații pentru materialul tău specific”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „De obicei, imperfecțiunile sau fisurile sunt cauzate în timpul instalării, astfel încât producătorii vor acoperi orice daune asociate și se vor asigura că este perfectă.”
Blatul cu cascadă este un articol supus invechirii modei?
Cu orice devine la modă, există o contra-trendință care declară că este știrea de ieri. Dar este casa ta, așa că dacă decideți că este în curent, atunci este.
„Dacă o margine de cascadă este adecvată sau nu, depinde de stilul și estetica bucătăriei tale”, spune Secu Ion, arhitect Proiectari.md. „O margine de cascadă vă va oferi întotdeauna un aspect curat. Nu au devenit neapărat vechi.” În cele din urmă, depinde de tine și de partenerul tău tăcut: casa ta însăși. „Personal cred că aspectul este aici pentru a rămâne”, declară Secu Ion, arhitect Proiectari.md „În special dacă se potrivește cu arhitectura unui spațiu.”
- 5 idei de design pentru o viață multigenerațională mai armonioasă
- Casa cu parter si garaj pentru doua automobile– 221 m2 – 101010
- Proiect de casa cu etaj - 100952
- Tot ce trebuie sa cunoastem despre indeplinirea corecta a actelor permisive pentru constructia unei case de locuit
- Cum să găsești un arhitect sau designer de casă potrivit?
https://www.proiectari.md/ce-este-exact-un-blat-in-cascada/
Blog Inrudit cu www.proiectari.md Site galerie cu vinzare unde sunt expuse cu titlu de prezentare 600 proiecte de case gata,proiecte de casa cu parter,proiecte de casa cu etaj,proiecte de casa cu mansarda etc
miercuri, 25 octombrie 2023
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
www.proiectari.md - Companie de Proiectare
Arhivă blog
-
►
2024
(55)
- ► septembrie (4)
-
▼
2023
(229)
-
▼
octombrie
(40)
- Proiect de casa pentru doua familii cu suprafață i...
- Proiect de casa cu un nivel, cu suprafata interioa...
- Descoperă Eleganța și Funcționalitatea în acest P...
- Proiect de Casa cu Suprafata Interioara de 160 m² ...
- Descoperă Eleganța în Fiecare Metru Pătrat: Proiec...
- Descoperă Eleganța și Confortul în acest Proiect d...
- Descoperă Confortul Absolut: Proiect de casa 70 m²...
- Proiect de casa cu doua nivele 210m2: Lux si Funct...
- Proiect de case cuplate cu suprafata interioara de...
- Am fost inspirat să scriu acest articol de o situa...
- Creați o suprafață personalizata care sa aduca cal...
- Descoperă Planul Perfect pentru Casa Ta de Vis: 3 ...
- Proiect de casa cu 2 etaje 170 m²: O Locuință Spaț...
- Proiect de Casa Moderna cu suprafata de 130m2: Spa...
- Proiect de Pensiune Mare: O Oază de Eleganță și Co...
- Pandemia a văzut multe familii cu copii adulți îm...
- Proiect de casa Townhouse cu suprafata de 150m2: O...
- Descoperă Oferța Noastră Exclusivă pentru Casa Dup...
- Proiect Casa cu un Nivel de 200m2: Design Elegance...
- Descoperiți Confortul și Eleganța în Propria Dumne...
- Proiect de casa cu doua nivele 240m2: Un Spatiu De...
- Proiectul "Proiect de casa cu un nivel cu suprafat...
- Descoperiți Eleganța și Confortul în Noul Proiect ...
- Într-o lume în care imaginile AI par a fi omniprez...
- Proiect de casa cu un nivel, cu 3 Dormitoare: O Lo...
- - Oferta de Constructie SEREX MOLDOVA!!! Pret casa...
- Proiect de Casa Townhouse - O Optiune Moderna si E...
- Proiect casa cu acoperis plat, Garaj și Terasă de ...
- Proiect de casa pentru doua familii - 101267: Casa...
- Componență proiect de casa : Proiect de casa cu p...
- Proiect de Casa pentru Doua Familii cu Garaj si Te...
- Proiect de casa duplex. Descoperiti Eleganta si Fu...
- Cuvint Inainte:Visezi la o casă care să îți îmbrăț...
- Proiect de Casa cu 2 Etaje - Alegerea Perfecta pen...
- Proiect de Casa cu Acoperis Plat: Inovatie si Eleg...
- Proiect de casa cu acoperis plat: Ghid Complet pen...
- Imprimarea 3D a evoluat de la o simplă idee la o r...
- Despre Eficiența și Inovația în Utilizarea Pompei ...
- Expertiza Tehnica a Constructiilor: Ghid Detaliat ...
- - Oferta de Constructie SEREX MOLDOVA!!! Pret casa...
- ► septembrie (30)
-
▼
octombrie
(40)
-
►
2016
(109)
- ► septembrie (10)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu