marți, 17 octombrie 2023

Cele mai extraordinare 10 case futuriste din lume care există de fapt
Într-o lume în care imaginile AI par a fi omniprezente, aceste case uimitoare dovedesc că imaginația umană poate încă crea ceva uluitor.

Când vine vorba de design rezidențial, viitorul este aici. Casele futuriste, cu curbele lor biomorfe, elementele care sfidează gravitația, materialele elegante și unghiurile îndrăznețe, arată ca ceva imaginat de Hollywood sau AI. Dar aceste case futuriste nu sunt randări sau decoruri dintr-un viitor film SF; sunt adevărate case ocupate de proprietari adevărați – și foarte avangardişti. De la o casă spectaculoasă din Rusia a arhitectului legendar Zaha Hadid, la o casă prefabricată inspirată de roțile din Italia, aceste minuni arhitecturale sunt opere de artă futuriste. Previzualizați arhitectura viitorului în aceste zece case atrăgătoare, care sunt cu mult înaintea curbei.

Dupli Casa, Ludwigsburg, Germania

Firma de arhitectură J. Mayer H. și -a găsit inspirația pentru Dupli Casa în amprenta casei de familie existente pe lateral. Amprenta inițială a fost extinsă și rotită cu 225 de grade pentru a crea noul plan de amplasament. Locuința cu trei niveluri este dominată de suprafețe albe curbate, dându-i o senzație de era spațială. La parter se află spațiile publice, în timp ce nivelurile superioare și inferioare adăpostesc dormitoarele și alte zone private.

Casa în zborul păsărilor, insula Sf. Mihail, Portugalia

Amplasată pe Insula Sf. Mihail din regiunea Azore din Portugalia, House on the Flight of Birds a fost proiectată pentru a permite proprietarilor să se bucure de împrejurimile lor, chiar și în timpul furtunilor și vântului puternic. Arhitectul Bernardo Rodrigues a încorporat un zid pentru a bloca vânturile și mai multe terase și curți acoperite. Interiorul are un living cu înălțime dublă, iar cele două aripi ale casei înconjoară bucătăria. Acoperișul conturat oferă vederi panoramice ale malului de nord al insulei.

Croft House, Victoria, Australia

Croft House pare să iasă din peisajul coastei de sud a Victoria, Australia ca o dună de nisip argintiu. Proiectată de arhitectul James Stockwell , reședința în formă de semilună îmbrățișează mediul natural și oferă protecție împotriva vântului de coastă. Exteriorul izbitor este placat cu zinc, în timp ce interiorul este căptușit cu panouri calde de frasin și panouri de nisip comprimat. Nivețele formează terase adăpostite de-a lungul spatelui casei, în timp ce partea din față se curbe în jurul unei grădini.

Capital Hill Residence, Moscova, Rusia

Defuncta arhitectă, câștigătoare a premiului Pritzker, Zaha Hadid, a proiectat această casă spectaculoasă – singurul ei proiect rezidențial privat construit în timpul vieții ei – pe un deal în afara Moscovei. Casa include două componente principale, una îmbinată cu panta peisajului și cealaltă suspendată la peste 65 de picioare în aer. Nivelul superior oferă proprietarului vederi uluitoare ale pădurii și cerului și este conectat prin trei coloane de beton dotate cu o scară și un lift de sticlă. Casa pe patru niveluri include o piscină interioară, o bibliotecă și o intrare principală cu înălțime dublă, toate în stilul de inspirație organic al lui Hadid.

Green Greenberg Green House, Los Angeles, California

Arhitectul Beth Holden de la New Theme a transformat o fermă din anii 1940 într-o casă de familie contemporană în Los Angeles. Reședința certificată LEED argintie a fost proiectată în jurul unei curți mari, care optimizează priveliștile și permite ventilația naturală. Pereții glisanți de sticlă permit ambelor niveluri ale casei să fie deschise spre exterior, iar acoperișul a fost transformat într-o curte și grădină, complet cu un baldachin acoperit de un panou solar. Curbele moi decorează exteriorul, iar motivul continuă în interior, în special în scara ondulată care curge între niveluri.

Pinwheel, Luino, Italia

Amplasat pe dealurile de lângă Lacul Maggiore din Italia, se află Pinwheel, o casă prefabricată din lemn de JM Architecture . Casa în formă de pentagon a fost construită în doar șase luni și a fost proiectată ca un pavilion cu un etaj, cu un subsol mic. Obloanele în formă de aripioare se deschid perpendicular pe marginile rotunjite ale reședinței, amintind de forma unui pinwheel. Un luminator circular și o scară sunt amplasate în centrul clădirii, în timp ce celelalte spații de locuit sunt deschise în jurul lor.

Shapeshifter, Reno, Nevada

Firma OPA din San Francisco a creat o reședință unică în Reno, Nevada, pentru doi colecționari și dealeri de artă. Arhitecții au remodelat situl, care este așezat pe o faldă într-un cartier deja consacrat, și au permis noului teren să inspire forma casei. Exteriorul fațetat este realizat din panouri lungi de zinc și întinderi de geam, dându-i un aspect unghiular care pare să se ridice din pământ.

Crossed House, Murcia, Spania

O casă din Murcia, Spania pare să sfideze fizica cu forma sa dramatică în consolă. Clavel Arquitectos a proiectat reședința, cunoscută sub numele de Crossed House, ca două forme stivuite, placate cu beton, așezate la un unghi de 35 de grade una față de cealaltă. Nivelul inferior are vedere la grădini și piscină, în timp ce nivelul superior este întors pentru a oferi vedere la munți. Consolele de la etajul doi au peste 30 de picioare, oferind umbră zonei piscinei și fațadei inferioare.

Klein Bottle House, Melbourne, Australia

Firma de arhitectură McBride Charles Ryan a construit această casă uimitoare de weekend pe un loc provocator în orașul de pe litoral Rye din Melbourne, Australia. Designul a fost inspirat de principiul matematic al sticlei Klein și origami, vizibil în forma sa neconvențională și exteriorul fațetat. Casa alb-negru este construită în jurul unei curți centrale, iar o scară roșie dramatică se răsucește în jurul ei pentru a conecta nivelurile casei. În vârful scărilor se află zona de zi și de luat masa, care are vedere la împrejurimile frumoase.

Wave House, Mikkeli, Finlanda

Curbele mari definesc fațada Wave House, proiectată de arhitectul finlandez Seppo Mäntylä pentru Polar Life Haus, un producător de case din lemn. Arhitectul a adus o întorsătură contemporană cabanei clasice din bușteni în design, inspirându-se din designul bărcilor și avioanelor. Amplasată deasupra unui lac pitoresc, casa cu un singur etaj a fost construită din pin, sticlă și oțel și oferă vederi uimitoare de la terasa în consolă și pereții complet vitrați ai camerei de zi, dormitorului principal și saună.

Vezi si:

- House project for two families - 101268
- Proiect Casa cu etaj 245,6m2 – 101133
- Flat roof house project - 101259
- La Hîncești a fost inaugurat un sector de drum ce asigură accesul la două trasee naționale
- House project with attic 45
https://www.proiectari.md/cele-mai-extraordinare-10-case-futuriste-din-lume-care-exista-de-fapt/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu

www.proiectari.md - Companie de Proiectare

Arhivă blog